Etter 31 år ga Sissel Ullevålseter og familien seg som vertskap på Rustadsaga i romjulen i 2024. Nå begynner det nye vertskapet å komme ordentlig i gang. De fikk nøkler 2. januar, og hadde miniåpning i kiosken ute 11. januar. Helgen etter åpnet de innendørs, så det var ikke stengt så lenge.
Flere forandringer i livet
– De første ukene har vært hektiske. Vi fikk nøkkelen 2. januar og det har gått over all forventning. De aller, aller fleste er kjempehyggelige. Boligen er solgt, bilen har vært på vektsted, håndverkeren er ferdig og influensaen er over. Nå begynner vi å lande, men det har vært veldig gøy, sier Jonas.
Marte er enig med forloveden at det har vært travelt, men moro.
– Midt oppe i det hele har jeg født et barn. Jeg har gjort mest på hjemmefronten grunnet graviditet og ny baby, men det har vært morsomt, sier Marte, som også bidrar litt i kassa med vesle Sigurd på 6 uker i en bæresele.

Mathilde Voraa (t.v.), Noah Eikeland, Jonas, Iselin Furøyen Absalonsen og Marte er sentrale i driften på Rustadsaga. Foto: Torbjørn Andersen
Navn: Jonas Zakrisson Torp
Alder: 35 år
Sivilstatus: Forlovet og tobarnsfar
Opprinnelig fra: Bærum
Nåværende bosted: Rustadsaga
Tidligere erfaring: Jobbet med matlaging og vertskap siden min første jobb som 14-åring.
Boller eller vafler: Morsomst å lage boller. Liker best å spise vafler
Navn: Marte Sakariassen
Alder: 31 år
Opprinnelig fra: Steinkjer
Nåværende bosted: Rustadsaga
Sivil status: Forlovet og tobarnsmor
Tidligere erfaring: Utdannet som lærer. Jobbet deltid i servering siden 16 årsalderen.
Boller eller vafler: Boller er bedre. Det er mer gøy du kan gjøre med dem.
Ble vertskap tidligere enn planlagt
Paret bodde på Oppsal i to og et halvt år, og ble gjennom dette kjent med bydel Østensjø.
– Jeg er fra Bærum. Alle vintre før denne har jeg vært mye på ski, mens denne vinteren har det gått mye i boller, sier Jonas.
Paret har erfaring fra restaurant og kafe, og hadde lyst å gjøre noe sånt som dette om 10-15 år.
– Det ble litt tidligere enn planlagt, sier Marte.
De hadde egentlig lyst å søke på Kikut og Mariholtet.
– Så oppdaget vi at de hadde drevet her i 31 år, så da måtte vi bare søke. Vi kunne ikke vente 31 år på neste mulighet. Så liker vi denne delen av Østensjø bydel. Rustadsaga ligger i skogen og vi trives kjempebra, sier Jonas.

Marte og Jonas forteller at de ikke kunne la sjansen gå fra seg på Rustadsaga. Foto: Torbjørn Andersen
Har fått mange hyggelige tilbakemeldinger
De har overtatt en meget populær markastue, noe de allerede har merket.
– Det er veldig fint at fryktelig mange folk har kommet og spurt om vi er det nye vertskapet, ønsket lykke til og sagt at det er hyggelig at dere vil ta over, sier Jonas og fortsetter:
– Vi har fått mange lykkeønskninger og feedback fra folk som vil oss vel. Det setter vi skikkelig stor pris på. Det har vært litt småvrient å ta over en så populær stue, så gjør man litt endringer og folk reagerer på det. Men alt i alt har det gått bra, sier Jonas.
– Den største endringen er nye gardiner?
– Hehe, nei, den største endringen er bolleoppskriften, sier Jonas og ler godt før han avslører litt rundt den nye oppskriften.
– Vi bruker smør, hever over natten og så lager vi vaniljekrem fra bunnen av. Det er laget med kjærlighet, sier Jonas.
Allerede etter få uker merker de at boller er populært. De forteller også at det var svært lite populært at de faktisk gikk tomme for boller en gang i januar.
– Nå har vi lært, 50 prosent av det vi selger så langt er boller. Påsmurt og iskrem går også unna her, sier de og smiler.
Paret får flere spørsmål om varmmat.
– Det jobber vi med å få på plass logistikken for, sier Jonas.

Marte og Jonas har flere planer for den videre driften. Foto: Torbjørn Andersen
Planene fremover
– Hva satser dere på fremover?
– Målet først var å komme på plass, og deretter tenke på hvordan ta det videre. Dette er en Markastue, så det blir aldri sushi noen gang. Vi har lyst å ha kveldsåpent en gang i uka og servere enkel husmanskost, sier Jonas og fortsetter:
– En hovedrett pluss dessert. Det skal være enkelt, men godt og hjemmelaget. Vi vil ha fokus på selskaper og utleie fra høsten av, sier Jonas
I tillegg jobber de med å få på plass skilt med logo.
– Planene er også å få geitene tilbake og noen høns, sier Marte.